Je bekijkt nu Duitse scholen kiezen massaal voor AirExchange®

Duitse scholen kiezen massaal voor AirExchange®

In de afgelopen maanden heeft de Duitse regering fors geïnvesteerd in het creëren van veilige leeromgevingen voor hun kinderen. Na de recente ontwikkelingen vanuit de Verenigde Staten, waar in New York alleen al 56.000 klaslokalen uitgerust worden met luchtreinigers, hebben ook de Duitse provincies ervoor gekozen om actief te investeren in een virusvrije omgeving binnen de scholen. Grote regio’s zoals Baden-Württemberg, Noordrijn-Westfalen en Bavaria/Bayern stellen miljoenen euro’s beschikbaar om de lokalen te voorzien van betere ventilatie- of luchtreinigingssystemen. 

Het ‘open-raam’ dilemma

Nu de bomen in Nederland de bladeren hebben afgeschud en de dagen alsmaar korter worden, trekt de kou ook langzaam ons land binnen. En de Nederlandse Overheid adviseert: de ramen open!

Meester, mag het raam dicht?‘, is één van de meest gestelde vragen in het afgelopen jaar waar een docent mee te maken heeft gekregen. Er ontstaat vervolgens een felle discussie, waarbij de docent het verhoogde risico op virusbesmetting moet afwegen tegen een comfortabele leeromgeving. Volstrekt onnodig, wanneer de binnenruimte actief wordt gereinigd en er op regelmatige basis kort wordt geventileerd. 

Wij hebben een korte opsomming gemaakt van de nadelige gevolgen van het ‘open-raam’ beleid;

  • Leerlingen zitten en docenten staan vaak rillend in de klas
  • Leerlingen en docenten zijn vatbaarder en worden sneller ziek
  • Het concentratievermogen daalt door de kou met wel 50%(!)
  • De energiekosten stijgen aanzienlijk (zeker met de recente energieprijsstijgingen)
AirExchange - Luchtreiniger op school
AirExchange - Luchtreiniger in Kleuterschool

Verklein de kans op besmettingen

De AirExchange® systemen worden door steeds meer Europese instanties onderstreept en ingezet. Met de hulp en ongekende inzet van onze Duitse collega’s en de lokale overheidsinstellingen zijn we erin geslaagd om alle ruimtes van tientallen scholen en kinderdagverblijven uit te rusten met onze luchtreinigingssystemen.

De AirExchange® luchtreinigers zuiveren actief de binnenlucht met o.a. een HEPA H14-filter en UV-C lichtbehandeling en verkleinen daarmee aanzienlijk de kans op virusoverdracht. Met een reinigend vermogen (CADR-niveau) tot wel 750m3/u zullen de lokalen meerdere keren per uur volledig worden gereinigd, zonder enige vorm van geluidshinder. 

AirExchange - 750-T Luchtreiniger in klaslokaal
AirExchange - 600-T in klaslokaal

De betaalbare oplossing voor het ‘open-raam’ dilemma

Ook in Nederland wordt schone lucht binnen scholen alsmaar belangrijker. Steeds meer onderwijsinstellingen staan voor de keuze om het bestaande ventilatiesysteem aan te passen, of mobiele luchtreinigingssystemen in klaslokalen te plaatsen. 

Wanneer we deze twee oplossingen tegen elkaar afwegen, dan zien we dat de kosten voor het plaatsen van mobiele luchtreinigers vele malen lager zijn dan het volledig aanpassen van het ventilatiesysteem (zelfs met de SUVIS-regeling). Ook hoeven klaslokalen niet tijdelijk gesloten te worden, zoals wel het geval is bij werkzaamheden om de ventilatiekanalen aan te passen.

Mobiele luchtreinigingssystemen kunnen daarom op korte- (en op lange) termijn voor veel opluchting zorgen binnen het schoolbestuur.

Dankbaar

Team AirExchange® is ontzettend dankbaar om te mogen bijdragen in het veiliger maken van klaslokalen en werkruimtes door heel Europa. We kijken ernaar uit om nog veel soortgelijke projecten te mogen realiseren. 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@airexchange.nl .
Onze systemen zijn uit voorraad leverbaar en kunnen de eerstvolgende werkdag al worden ingezet.

 

AirExchange - Professional Air Purifier classroom