Luchtreiniging op school

“Meester, mag het raam dicht?“, is één van de meest gestelde vragen in het onderwijs waar een docent het afgelopen jaar mee te maken heeft gekregen. Er ontstaat vervolgens een discussie, waarbij de docent het verhoogde risico op virusbesmetting moet afwegen tegen een comfortabele leeromgeving. 

Volgens wetenschappers, professoren en de World Health Organization is deze discussie volstrekt onnodig, omdat met de juiste luchtreinigingssystemen het besmettingsrisico in klaslokalen tot wel twaalf keer lager is.

De ruimte actief reinigen en daarnaast op regelmatige basis (zoals in de pauzes tussen de lessen) kort ventileren is de meest efficiënte manier om een veilige leeromgeving te creëren. 

De voordelen van luchtreiniging in de klas

U hoort waarschijnlijk steeds vaker over luchtreiniging in de klas? Dit heeft een goede reden, want schone lucht in scholen staat bij overheidsinstellingen hoog op de agenda. 

In veel situaties komt het voor dat de ventilatie in het schoolgebouw niet toereikend is. Onderwijsinstellingen staan dan vaak voor de keuze om het bestaande ventilatiesysteem aan te passen. Een nieuw ventilatiesysteem kost echter vele tienduizenden euro’s kosten en dit is voor de meeste scholen, zelfs met de beschikbare subsidies, geen haalbare investering.

De kosten van luchtreinigingssystemen zijn vergeleken met het aanpassen van de bestaande ventilatie vele malen lager, met indrukwekkende resultaten. Deze betaalbare oplossing helpt om de gezondheid van uzelf, de leerlingen en uw collega’s te beschermen door de werk- en leeromgeving actief te reinigen van virussen, bacteriën en andere schadelijke stoffen.

Hoe kies ik de juiste luchtreiniger?

De effectiviteit van een luchtreiniger en het aantal schadelijke deeltjes dat het systeem kan zuiveren is volledig afhankelijk van de opbouw van de filtercombinatie en het reinigingsvermogen van het apparaat. 

Meer personen betekent meer luchtverontreiniging. Klaslokalen zijn grote ruimtes waar tientallen leerlingen gedurende lange tijd bij elkaar zitten, waardoor het wordt geadviseerd om meerdere keren per uur de lucht in te ruimte te filteren.

AirExchange
® specialiseert zich in professionele luchtreinigingssystemen met een hoog reinigingsvermogen (Clear Air Delivery Rate). Door de unieke filtercombinatie van medische HEPA-filtratie en UV-C lichtbehandeling kunnen de systemen in één filtratiecyclus meer dan 99,995% van de schadelijke stoffen (ook Covid-19) reinigen. 

Een professionele partij die met u meedenkt

Luchtkwaliteit verbeteren in scholen en daarbij de besmettingscijfers zoveel mogelijk terugdringen is ons dankbaarste werk. Wij zien onszelf als dé specialist op het gebied van luchtreiniging en helpen u graag bij het creëren van de schoonste leer- en werkomgeving, zodat leerlingen, leraren en ouders weer met een veilig gevoel het klaslokaal in durven te stappen.

Een maatwerkoplossing voor elke ruimte

Luchtreinigingssystemen zijn niet alleen geschikt voor klaslokalen, maar ze kunnen ook worden ingezet in ruimtes zoals kantines, vergaderzalen en kantoren. Op deze manier helpen ze overal op school om virusdeeltjes te reinigen en zo de kans op besmetting met het coronavirus te reduceren.

Elk schoolgebouw is anders; van het aantal lokalen tot aan de manier waarop de ventilatie is ingericht. Elke ruimte verdient daarom een eigen advies. 

We denken graag met u mee over de luchtkwaliteit in elke ruimte, waarbij we gezamenlijk tot praktische oplossingen komen om zo voor een gezond en veilig binnenklimaat in het volledige schoolgebouw te zorgen.

Financieringsmogelijkheden

Veel scholen hebben te maken met een beperkt budget, waarbij investeren in veiligheid niet zo eenvoudig is. Daarom denken we graag met u mee!

Is budgettering een probleem? Met ons slimme leaseplan bieden we de mogelijkheid om de luchtreinigingssystemen te huren, tegen een vast bedrag per maand. Vanaf slechts €1,30 per dag kunt u al een AirExchange® luchtreiniger leasen.

Hoe kan ik CO2 verminderen?

De afbraak van CO-verbindingen is alleen mogelijk door middel van fotosynthese. Dit is het proces waarbij bomen en planten onder invloed van energie uit licht, water en koolstofdioxide omzetten in zuurstof en glucose.

Luchtreinigingssystemen maken geen gebruik van fotosynthese en dus dragen ze ook niet bij aan het verlagen van het CO2-niveau. De enige efficiënte manier is het afvoeren van de CO2 door regelmatig te ventileren. 

Om ventilatie te combineren met luchtreiniging hebben is er de AirExchange® 1500-VT. Dit systeem kan verse buitenlucht aanvoeren en tegelijkertijd de lucht in een ruimte reinigen. 

Het resultaat? Een laag CO2-niveau en een gezond binnenklimaat zonder schadelijke stoffen!

Volledige ontzorging

Al onze producten worden direct geleverd vanuit ons magazijn in Gouda. Het volledige assortiment is plug-and-play: steek de stekker in het stopcontact en het systeem is direct klaar voor gebruik!

Wilt u liever dat de systemen op de gewenste locatie binnen de school worden geplaatst? Geen probleem, wij verzorgen dit geheel kosteloos.

Ook voor de periodieke filtervervanging staat team AirExchange® graag voor u klaar!
Wilt u dit liever in eigen beheer doen? Dat kan! De filter kan in slechts 2 minuten worden vervangen.

Onze unieke features voor het onderwijs: 

Medische HEPA-filtratie

De AirExchange® luchtreinigers zijn voorzien van een medische klasse filtercombinatie, waarmee de apparaten een reinigingsefficiëntie van meer dan 99,995% per filtratiecyclus hebben.

Door het hoge reinigingsvermogen reinigen onze systemen klaslokalen en andere grote ruimtes razendsnel van virusdeeltjes, bacteriën, (ultra-)fijnstof, pollen, gassen en andere schadelijke stoffen, waarmee een veilige leeromgeving wordt gegarandeerd.

Extreem stille werking

Dankzij de unieke opbouw hebben onze systemen een zeer laag geluidsniveau.
Ideaal voor ruimtes waar concentratie en stilte noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld in een klaslokaal.

Onze luchtreinigingssystemen zijn daarnaast speciaal ontwikkeld voor ruimtes waar meerdere mensen samenkomen, waarbij ze elke hoek van de ruimte kunnen reinigen zonder dat de aanwezige personen last hebben van tocht. 

SMART-mode

De systemen zijn uitgerust met zeer nauwkeurige sensoren, die meerdere keren per seconde de luchtkwaliteit meten.

Op basis van deze gemeten data wordt het reinigingsprogramma automatisch aangepast. Hiermee is de luchtkwaliteit binnen het lokaal altijd optimaal.

Centraal aangestuurd

Met behulp van onze handige applicatie kunnen meerdere systemen vanuit één centraal punt worden beheerd. Zo kunnen de apparaten eenvoudig op afstand worden bediend en worden uitgelezen.

Ook is het mogelijk om een werkingsschema in te stellen, waarmee de apparaten automatisch op de gewenste tijd in- en uitgeschakeld worden.

Maximale veiligheid gegarandeerd

Veiligheid van de gebruiker staat bij ons voorop. Daarom zijn onze systemen uitvoerig getest door onafhankelijke, geaccrediteerde testinstituten en voldoen deze aan de strengste eisen en normen op het gebied van productveiligheid en de afgifte van schadelijke bijproducten, zoals ozongasvorming.  

Onze luchtreinigingssystemen zijn daarmee uiterst veilig voor het gebruik in klaslokalen.

Daarnaast hebben we tijdens de ontwikkeling van de systemen ook in detail gekeken naar de luchtstroming. Door het unieke ontwerp hebben aanwezige personen geen last van tochtvorming.

Plan een kosteloze proefplaatsing in

We kunnen u vertellen over de voordelen van luchtreiniging, maar we kunnen het u nog veel beter laten ervaren. Daarom bieden wij een proefplaatsing van onze AirExchange® luchtreinigingssystemen geheel kosteloos aan. 

Tijdens deze proefplaatsingsperiode van 4 weken zullen we samen met u de luchtkwaliteit aandachtig monitoren met behulp van onze slimme meetsensoren. Na afloop van de proefplaatsingsperiode zullen we alle metingen overhandigen, zodat u direct het effect kunt inzien van de toevoeging van ons luchtreinigingssysteem.