Luchtreiniging in ziekenhuizen

Elke dag is het in een ziekenhuis een komen en gaan van patiënten, personeel en bezoekers. Nu dat mondkapjes en een negatieve coronatest niet meer verplicht zijn is het onmogelijk om na te gaan welke ziekteverwekkers er mogelijk binnengebracht worden.

Deze ziekteverwekkers kunnen schadelijk en soms zelfs dodelijk zijn, vooral voor zieke patiënten met een verzwakt afweersysteem. Hoe kunnen we deze patiënten extra berscherming bieden?

Met luchtreinigingssystemen kunnen deze schadelijke stoffen snel en effectief uit de lucht worden gehaald, zodat het besmettingsgevaar tot wel twaalf keer lager wordt.

Minder ziekteverzuim door luchtreiniging

Onverminderd blijven zorgmedewerkers knokken om alle zorg draaiende te houden en tegelijkertijd moeten ze klaarstaan voor alle patiënten met COVID-19, met daarbij alle risico’s om zelf besmet te raken. Een ongelofelijke prestatie! 

Hoe kan een goede luchtkwaliteit bijdragen om het personeel hierbij te ondersteunen? Een ruimte met zo min mogelijk verontreinigingen zorgt volgens wetenschappelijk onderzoek voor aanzienlijk minder ziekteverzuim onder personeel. 

Onze professionele luchtreinigingssystemen zijn geschikt voor ziekenhuizen en zelfs voor medische cleanrooms. Met onze systemen beschermen we uw patiënten, maar vooral ook uw medewerkers en collega’s.

Hoe zorg ik voor frisse, schone lucht in mijn medische ruimte?

Ventileren met geopende ramen en deuren is de meest eenvoudige manier om zuurstof de kamer in te brengen. Maar wat nu als dat niet mogelijk is omdat het gaat om een medische ruimte?

Luchtreinigingssystemen zuigen de lucht aan, waarna deze met behulp van filtertechnieken wordt gezuiverd. Daarnaast is er ook de AirExchange® 1500-VT, die naast het reinigen van de ruimte ook tegelijkertijd frisse lucht van buiten aan kan voeren.

Met de HEPA-filter en UV-C lichtbehandeling worden virusdeeltjes, bacteriën, fijnstof en pollen afgevangen en geëlimineerd. Hierdoor wordt de binnenlucht gereinigd en komt er alleen 100% schone lucht de ruimte binnen.

Wat maakt AirExchange® de juiste keuze?

Luchtkwaliteit is belangrijk, maar een stille ruimte waar met concentratie gewerkt kan worden is dat ook. Met AirExchange® kiest u voor een professioneel product dat fluisterstil uw ruimte kan reinigen.

Wij zijn erkend leverancier van luchtreinigingssystemen voor zorgcentra, ziekenhuizen en medische ruimtes in heel Europa. Onze systemen zijn volledig gecertificeerd en vervaardigd uit duurzame materialen die jarenlang meegaan.

Ons doel is een gezond binnenklimaat voor iedereen. Overweegt u luchtreiniging om uw personeel en patiënten veilig te houden? Contacteer ons voor hulp bij het maken van de juiste keuze.

Meest gekozen luchtreinigers voor ziekenhuisinstellingen

AirExchange 150-T 
wit

€297,- incl. btw

Met een tijdloos, wit design, speciaal ontworpen voor kleinere kantoorruimtes en behandelkamers. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 150m³/u.

AirExchange 600-T 
wit

€997,- incl. btw
Of lease voor slechts €1,30 per dag

Stijlvol, wit design gecombineerd met krachtige prestaties. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 600m³/u.

AirExchange 750-T 
antraciet

€1197,- incl. btw
Of lease voor slechts €1,55 per dag

Fraai, antraciete behuizing gecombineerd met krachtige prestaties. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 750m³/u.