Luchtreiniging op kantoor

AirExchange® is erkend leverancier van professionele luchtreinigingssystemen voor kantoorruimtes en bedrijven. Met onze luchtreinigers kunt u veilig en geconcentreerd te werk gaan en beschermt u uw werknemers en collega’s tegen virussen en andere schadelijke aerosolen.

Onderzoek toont aan dat wel 30% van het ziekteverzuim veroorzaakt wordt door verontreinigingen in de lucht, zoals bijvoorbeeld (fijn)stof, pollen, virussen en schimmels. Op kantoor is het een komen en gaan van mensen, waardoor er vaak veel schadelijke stoffen in de ruimte blijven zweven. 

Onze luchtreinigingssystemen worden door heel Europa ingezet in kantoorruimtes om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ze zuiveren meerdere keren per uur de lucht met een efficiëntie van meer dan 99,995% per filtratiecyclus. 

Hoe verbetert een luchtreiniger de luchtkwaliteit in een ruimte?

Luchtreinigingssystemen zijn ontwikkeld om luchtverontreinigingen tegen te gaan. Ze zuigen de lucht aan, waarna deze met behulp van filtertechnieken wordt gezuiverd. 

AirExchange® maakt gebruik van een combinatie van medische HEPA- en koolstoffiltratie en UV-C lichtbehandeling. Met deze reinigingstechnieken worden schadelijke aerosolen afgevangen en geëlimineerd.

Naast het coronavirus (COVID-19) zijn onze systemen uiterst geschikt om bacteriën, gassen, rook, pollen en (fijn)stof te zuiveren. 

Werknemers zijn volgens wetenschappelijk onderzoek gezonder en productiever als er wordt gelet op de luchtkwaliteit. Eindig de dag net zo fris als dat u deze begonnen bent!

Hoe kan ik CO2 verminderen?

De afbraak van CO-verbindingen is alleen mogelijk door middel van fotosynthese. Dit is het proces waarbij bomen en planten onder invloed van energie uit licht, water en koolstofdioxide omzetten in zuurstof en glucose.

Luchtreinigingssystemen maken geen gebruik van fotosynthese en dus dragen ze ook niet bij aan het verlagen van het CO2-niveau. De enige efficiënte manier is het afvoeren van de CO2 door regelmatig te ventileren. 

Om ventilatie te combineren met luchtreiniging hebben is er de AirExchange® 1500-VT. Dit systeem kan verse buitenlucht aanvoeren en tegelijkertijd de lucht in een ruimte reinigen. 

Het resultaat? Een laag CO2-niveau en een gezond binnenklimaat zonder schadelijke stoffen!

Wat maakt AirExchange de juiste keuze?

Luchtreinigingssystemen zijn er in alle vormen en maten. Met AirExchange® kiest u voor een professioneel, duurzaam product dat jarenlang meegaat.

Bij het ontwerp van de systemen is tot in detail nagedacht over de toepasbaarheid in kantoren; zo zorgt een opwaartse luchtstroming er bijvoorbeeld voor dat u of uw collega’s nooit tocht ervaren. 

Waar andere merken grote, lawaaierige kasten aanbieden heeft AirExchange® een assortiment met stijlvolle luchtreinigers die fluisterstil kunnen reinigen en perfect opgaan in elke ruimte.

Ons doel is een gezond binnenklimaat voor iedereen. Daarom helpen we u graag met het maken van de juiste keuze voor uw ruimte!

Meest gekozen luchtreinigers voor in kantoorruimtes

AirExchange 150-T 
wit

€297,- incl. btw

Met een tijdloos, wit design, speciaal ontworpen voor kleinere kantoorruimtes en vergaderruimtes. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 150m³/u.

AirExchange 600-T 
zwart

€997,- incl. btw
Of lease voor slechts €1,30 per dag

Stijlvol, zwart design gecombineerd met krachtige prestaties. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 600m³/u.

AirExchange 750-T 
zwart

€1197,- incl. btw
Of lease voor slechts €1,55 per dag

Stoer, zwarte behuizing gecombineerd met krachtige prestaties. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 750m³/u.