Luchtreiniging in de zorg

De zorg heeft de afgelopen jaren heel zwaar geleden door de pandemie. Er is een tekort aan personeel, een toename van het aantal patiënten en een gebrek aan middelen. Ouderenzorg is vaak al onderbezet en de pandemie heeft de situatie alleen maar erger gemaakt.

Bewoners van een verpleeghuis zijn vaak extra kwetsbaar bij een besmetting met het coronavirus. Hele afdelingen moeten in quarantaine, om te voorkomen dat zwakke ouderen besmet raken. 

Luchtreinigingssystemen bieden extra bescherming tegen virussen en andere ziekte-verwekkers door deze uit te schakelen voordat ze iemand kunnen besmetten. Met luchtreinigers in de algemene ruimtes wordt het besmettingsgevaar in zorginstellingen tot wel twaalf keer lager.

Minder ziekteverzuim door luchtreiniging

Met het uitvallen van personeel door ziekte worden ouderen die verzorging en begeleiding nodig hebben vaak alleen gelaten en ontstaat er een lange wachttijd voor zorg.

Volgens wetenschappelijk onderzoek is 21% van alle ziekteverzuim in de zorg te wijden aan stress en wel 30% van de oorzaken aan virussen en andere ziekteverwekkers. 

Onze professionele luchtreinigingssystemen zorgen voor aanzienlijk minder ziekteverzuim. Met minder zieke collega’s blijft de werkdruk te overzien en weten we ook het stress-gerelateerde ziekteverzuim terug te dringen. 

Actief bezig zijn met luchtkwaliteit zorgt voor gezondere collega’s en daarmee voor betere zorg voor alle bewoners! 

Hoe werkt het?

Het reinigen van de lucht gebeurt met filters: lucht wordt via de onderzijde van de luchtreiniger aangezogen, waarna de filters ervoor zorgen dat alle ongewenste deeltjes worden afgevangen en vervolgens worden uitgeschakeld. 

De grootte van de deeltjes die kan worden afgevangen is afhankelijk van de dichtheid van de filters. Alle AirExchange® systemen zijn voorzien van HEPA-filters. Deze houden per keer dat de lucht erdoorheen gaat meer dan 99.995% van alle virusdeeltjes en bacteriën tegen.

Met onze AirExchange® luchtreinigingssystemen zijn we actief in zorginstellingen door heel Europa en Scandinavië. De systemen zijn plug-and-play en hoeven dus alleen aangesloten te worden op een stopcontact.

Waarom een AirExchange®?

Ons doel is een gezond binnenklimaat voor iedereen. Om dit doel te realiseren maken onze systemen gebruik van een unieke filtercombinatie en duurzame materialen. 

Hiermee gaan de systemen jarenlang mee en zorgen ze ervoor dat uw collega’s en uw bewoners altijd zorgeloos kunnen genieten van schone lucht.

Overweegt u luchtreiniging? We helpen u graag met persoonlijk advies om de beste keuze te maken voor uw ruimtes.

Meest gekozen luchtreinigers voor in de zorg

AirExchange 150-T 
wit

€297,- incl. btw

Met een tijdloos, wit design, speciaal ontworpen voor kleinere kantoorruimtes en behandelkamers. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 150m³/u.

AirExchange 600-T 
wit

€997,- incl. btw
Of lease voor slechts €1,30 per dag

Stijlvol, wit design gecombineerd met krachtige prestaties. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 600m³/u.

AirExchange 750-T 
antraciet

€1197,- incl. btw
Of lease voor slechts €1,55 per dag

Fraai, antraciete behuizing gecombineerd met krachtige prestaties. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 750m³/u.