Je bekijkt nu Is vaccinatie de enige oplossing tegen COVID-19?

Is vaccinatie de enige oplossing tegen COVID-19?

De afgelopen dagen staan de kranten vol met artikelen over nieuwe vaccins die mogelijk het tij kunnen doen keren in de strijd tegen COVID-19. Inmiddels claimen meer dan 100 verschillende instanties, waaronder Pfizer, Moderna, BioNTech, AstraZeneca, Sanofi en GSK en Johnson & Johnson de oplossing gevonden te hebben. Nu ook de overheid steeds meer in beeld komt met massale vaccinatiecampagnes, krijgen steeds meer mensen vaccinatiekriebels. Daarom speelt bij veel mensen de vraag: is vaccineren wel echt de enige oplossing? 

Wat weten we inmiddels?


Inmiddels weten we dat het tijd kost om een vaccin te ontwikkelen. Zo geeft het RIVM aan:
„Het duurt lang om een vaccin tegen een nieuwe infectieziekte te ontwikkelen, al snel 5 tot 10 jaar.”  Wat mogen we daarom verwachten van een vaccin dat binnen 6 maanden ontwikkeld is?

Niet iedereen staat te popelen om zich te laten vaccineren. Zo blijkt uit een publieksonderzoek van de onderzoeksbureau I&O in opdracht van de NOS dat 70% van de jongeren tussen de 18 en 34 jaar de snel- ontwikkelde vaccinaties niet vertrouwen, uit angst voor bijwerkingen op de langere termijn. Bij deze groep speelt ook mee dat velen denken dat ze niet tot de risicogroep behoren (33%). Bij personen van 35 tot 49 jaar is de bereidheid om zich te laten vaccineren van 60% afgenomen tot 48%.

Inmiddels weten we dat om Corona te verslaan, minstens 70% van de Nederlandse bevolking zich moet laten vaccineren. Wanneer dit percentage niet gehaald wordt, zullen we nog steeds regelmatig te maken krijgen met significante besmettingsgolven en bijpassende lockdowns.

Ook weten we dat virusdeeltjes zich grotendeels verspreiden via de lucht. In onze vorige blog: Hoe doorbreken we de ‘Lockdown’-cirkel?, lichten we verder toe hoe omstanders al snel besmet kunnen raken.

Elke bijdrage geeft ons nieuwe hoop


Het is belangrijk dat elke nieuwe uitvinding, elke nieuwe remedie en elke mogelijke preventie, ongeacht de grootte, een bijdrage levert in de strijd tegen COVID-19. De huidige vaccins geven ons nieuwe hoop, maar als niet iedereen zich laat vaccineren of het vaccin niet volledig werkt, dan blijft de bijdrage te beperkt.

Wat kunt u zelf doen?


„Een vaccin zal de andere middelen die we hebben aanvullen, niet vervangen”
, vertelde directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Een zorgvuldige ventilatie en luchtreiniging blijven cruciale methodes om het virus definitief aan te pakken.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept nu wereldwijd iedereen op om de luchtkwaliteit binnen gezamenlijke ruimtes te monitoren en te optimaliseren, om zo de ‘airborn-spread’ een halt toe te roepen.

Neem daarom zelf de controle over factoren die uw gezondheid kunnen beïnvloeden.

De AirExchange® luchtreinigers zijn niet alleen effectief tegen virussen, ze verbeteren ook aanzienlijk de luchtkwaliteit, waardoor uw woon- en werkomgeving een stuk gezonder wordt. 
Bescherm uw gezondheid en die van uw familie, vrienden, collega’s, klanten, patiënten en bezoekers met een AirExchange® luchtreinigingssysteem.

Onze luchtreinigingssystemen maken gebruik van een gepatenteerde en extreem krachtige, 360 graden filtercombinatie, waarmee ongeëvenaarde reinigingsprestaties gehaald kunnen worden. Deze filtercombinatie is alleen in onze producten verkrijgbaar.

Lees hier meer over de AirExchange® luchtreinigingssystemen.