Je bekijkt nu Een nieuwe samenwerking tussen Deltaplan Ventilatie Onderwijs & AirExchange®

Een nieuwe samenwerking tussen Deltaplan Ventilatie Onderwijs & AirExchange®

Deltaplan Ventilatie Onderwijs


Deltaplan Ventilatie Onderwijs zet zich al lange tijd in voor een open, gezonde en hybride leeromgeving. Een gezonde leeromgeving is nu actueler dan ooit. Zo werd op 28 september 2020 in de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge, tijdens het communiceren van de aangescherpte maatregelen, nogmaals de urgentie van een goede luchtkwaliteit binnen het onderwijs benoemd.

 

Deltaplan Ventilatie Onderwijs maakt zich hard voor de gezonde leef-, werk- en leeromgeving binnen het onderwijs.

Het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS)


Het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS), onder leiding van Doekle Terpstra, heeft een onderzoek ingesteld om een geografisch beeld te krijgen rondom de ventilatie op scholen. 

Het Coördinatieteam constateerde in dit onderzoek dat slechts 38 procent van de onderzochte schoolgebouwen voldoet aan de bestaande normen voor een kwalitatief gezonde omgevingslucht binnen klaslokalen, gymzalen, lerarenkamers en kantines. 

Van de onderzochte schoolgebouwen bleken 777 scholen niet aan de wettelijke ventilatienormen te voldoenEen schrikbarend aantal! 

 

Daarom heeft het kabinet op 1 oktober 2020 besloten om 360 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verbetering van de luchtventilatiesystemen in schoolgebouwen.

 

Meer lezen over het onderzoek van het LCVS? Klik dan op de onderstaande link. 

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2020/10/01/eindrapport-landelijk-coordinatieteam-ventilatie-op-scholen

METEN = WETEN + VENTILEREN + REINIGEN


Het belang van een goede ventilatie is cruciaal voor de leerprestaties van zowel studenten als docenten. De toevoer van schone buitenlucht vernieuwd de zuurstof en verlaagd de hoeveelheid schadelijke stoffen in de omgevingslucht. Ook heeft een goede binnenluchtkwaliteit een positieve invloed op de werkproductiviteit. 

Daarom heeft Deltaplan Ventilatie Onderwijs een assortiment samengesteld van slimme CO2 meters, waarmee de effectieve toevoer van frisse buitenlucht binnen klaslokalen gemeten kan worden. De AurAir is hier een uitstekend voorbeeld van.

De aanvulling op deze slimme CO2 meter is natuurlijk.. ventilatie! En hoe beter te ventileren, dan met een luchtreinigingssysteem van AirExchange®.

Onze Samenwerking


Deltaplan Ventilatie Onderwijs en AirExchange® zijn een samenwerking aangegaan om een grote bijdrage te leveren aan de gezonde leef, werk en leeromgeving binnen het onderwijs. Een samenwerking waar wij heel erg trots op zijn!

Zo kunnen leerlingen, docenten en betrokken personeel binnenkort weer onbezorgd naar school gaan.
Een plek die veilig moet zijn..

”Zijn er nog vragen?”