Luchtreiniging in uw praktijk

AirExchange® is erkend leverancier van professionele luchtreinigingssystemen voor contactberoepen. Met onze luchtreinigers kunt u veilig en geconcentreerd te werk gaan en kunnen uw klanten zorgeloos op bezoek komen.

Onderzoek toont aan dat wel 30% van het ziekteverzuim veroorzaakt wordt door verontreinigingen in de lucht, zoals bijvoorbeeld (fijn)stof, pollen, virussen en schimmels.

In wachtruimtes en behandelkamers is ventileren vaak lastig en kunnen schadelijke aerosolen uren door de lucht blijven zweven. 
Onze luchtreinigingssystemen worden wereldwijd ingezet in tandartspraktijken, bij fysiotherapeuten en huisartsen, door chiropractors en in wachtruimtes. 

Ze zuiveren meerdere keren per uur de lucht met een efficiëntie van meer dan 99,995% per filtratiecyclus. 

 

Hoe verbetert een luchtreiniger de luchtkwaliteit in een ruimte?

Luchtreinigingssystemen zijn ontwikkeld om luchtverontreinigingen tegen te gaan. Ze zuigen de lucht aan, waarna deze met behulp van filtertechnieken wordt gezuiverd. 

AirExchange® maakt gebruik van een combinatie van medische HEPA- en koolstoffiltratie en UV-C lichtbehandeling. Met deze reinigingstechnieken worden schadelijke aerosolen afgevangen en geëlimineerd.

Naast het coronavirus (COVID-19) zijn onze systemen uiterst geschikt om bacteriën, gassen, rook, pollen en (fijn)stof te zuiveren. 

Werknemers zijn volgens wetenschappelijk onderzoek gezonder en productiever als er wordt gelet op de luchtkwaliteit. Eindig de dag net zo fris als dat u deze begonnen bent!

Wat maakt AirExchange de juiste keuze?

Luchtreinigingssystemen zijn er in alle vormen en maten. Met AirExchange® kiest u voor een professioneel, duurzaam product dat jarenlang meegaat. 

Bij het ontwerp van de systemen is nagedacht over elk detail; zo zorgt een opwaartse luchtstroming er bijvoorbeeld voor dat u of uw klanten nooit tocht ervaren.

Waar andere merken grote, lawaaierige kasten aanbieden heeft AirExchange® een assortiment met stijlvolle luchtreinigers die perfect opgaan in elke ruimte.

Ons doel is een gezond binnenklimaat voor iedereen. Daarom helpen we u graag met het maken van de juiste keuze voor uw ruimte!

De unieke features van onze luchtreinigers

Medische HEPA-filtratietechniek

De AirExchange® luchtreinigers zijn voorzien van een medische klasse HEPA-filter, waarmee een reinigingsefficiëntie van meer dan 99,995% per filtratiecyclus kan worden behaald.

Deze filters zijn bekend uit de lucht- en ruimtevaart en zijn uiterst doeltreffend in het reinigen van (ultra-) kleine deeltjes.

Krachtige UV-C lichtbehandeling

Onze systemen maken gebruik van een krachtige UV-C lichtbehandeling (ultraviolet, elektromagnetische, kortgolvige straling). 

Hiermee worden de celkernen van alle overgebleven micro-organismen onschadelijk gemaakt, zonder dat er schadelijke stoffen (zoals ozon) vrijkomen.

VORTEX-technologie

Onze unieke VORTEX-technologie zorgt voor een opwaartse luchtstroom, waarmee bovenin de kamer een overdruk van schone lucht wordt gecreëerd en de verontreinigingen naar het apparaat worden geduwd. 

Het voordeel? Effectieve reiniging van alle hoeken in de ruimte en geen tochtgevoel. 

Super stil en bereikbaar

Door de unieke opbouw van de componenten zijn onze luchtreinigers bijzonder stil. Gecombineerd met een groot reinigend vermogen, maakt dit onze systemen bij uitstek geschikt voor ruimtes waar stilte gewenst is. 

Met onze applicatie kunt u de gemeten data overal uitlezen, het apparaat op afstand bedienen en zelfs een werkschema instellen.

Meest gekozen luchtreinigers voor contactberoepen

AirExchange 150-T 
wit

€297,- incl. btw

Met een tijdloos, wit design, speciaal ontworpen voor kleinere kantoorruimtes en behandelkamers. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 150m³/u.

AirExchange 600-T 
wit

€997,- incl. btw
Of lease voor slechts €1,30 per dag

Stijlvol, wit design gecombineerd met krachtige prestaties. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 600m³/u.

AirExchange 750-T 
antraciet

€1197,- incl. btw
Of lease voor slechts €1,55 per dag

Fraai, antraciete behuizing gecombineerd met krachtige prestaties. De maximale reinigingscapaciteit bedraagt 750m³/u.