De allernieuwste innovatie op het gebied van luchtreiniging

AirExchange® biedt de allernieuwste innovatie op het gebied van geavanceerde luchtreiniging. Met uw gezondheid als onze hoogste prioriteit, hebben wij een systeem ontwikkeld wat hier scherp op toeziet. 

Door gebruik te maken van ons unieke en gepatenteerde VORTEX principe is het mogelijk om een, met zware rook gevulde ruimte, binnen enkele seconden volledig rookvrij te maken.

Door een krachtige opwaartse luchtstroming te creëren en gebruik te maken van onze 360º graden filtercombinatie, wordt een maximale filtercapaciteit aangesproken met een supersnelle en effectieve reiniging als effect.

 

Maximale filtercapaciteit

Antibacteriële Pre-filter met vezelgaasstof en sterilisatievliesstof

De antibacteriële pre-filter, is de eerste beschermlaag tegen (fijn)stof, haren, pollen en huidschilfers. Onze pre-filters zijn voorzien van vezelgaasstof en sterilisatievliesstof, en voldoen aan de normen EN779, ISO 16890 en ASHRAE 52.2.

HEPA H14 antimicrobieel peptidefilter

De HEPA (High Efficiency Particulate Air) H14 antimicrobieel peptidefilter is ontwikkeld voor gebruik binnen de lucht- en ruimtevaart. Deze techniek wordt nu toegepast in de AirExchange® luchtreinigingssystemen en zuivert schimmels, bacteriën, pollen en virussen met een effectiviteit van 99,995%. De filter is ontwikkeld conform de Europese Norm 1822:2019 van de Europese Unie voor de zuivering van PM1.0 (fijnstof met een minimale diameter van 1.0µm).

Carbon filter met geactiveerd koolstof

De Carbon filter met actief koolstof in honingraatstructuur reinigt luchtdeeltjes, door geuren, gassen, rook, oliën, vetten en dampen actief te verwijderen. Daarnaast filtert de carbon filter ook vluchtige- organische stoffen, formaldehyde, benzeen, xylene, TVOC en andere schadelijke stoffen. Zo kunt u zonder zorgen ademhalen.

TiO2 filter met natuurlijke ionisatie

De zelfreinigende, fotokatalytische Titanium Dioxide (TiO2) gaasfilter elimineert micro organismen, zoals virussen, bacteriën en schimmels door passerende deeltjes pro-actief te bestoken met protonen (natuurlijke ionisatie door UV licht).

Wij maken geen gebruik van ESP. (elektronische) ionisatie, waarbij giftig ozongas vrijkomt!

UV-C lichtbehandeling

UV-C is een ultraviolet, elektromagnetische, kortgolvige straling van 253.7nm. Deze straling beschadigt de fotolytische processen in de celkernen van de eventueel overgebleven micro-organismen, waardoor deze beschadigen en definitief afbreken.

Officiële Testresultaten

Onze producten zijn CE, CB, ROHS en FCC goedgekeurd. Daarnaast laten wij onze luchtreinigingssystemen ook grootschalig testen tegen de meest actuele virussen, bacteriën en schimmels, waardoor het mogelijk wordt om de AirExchange® luchtreinigingssystemen nog breder in te zetten.

Een aantal van onze testresultaten zijn hieronder weergegeven:

► Influenza A – H1N1 (Mexicaanse griep) > Dit virus heeft sterke raakvlakken met SARS-CoV-2 (COVID-19) > Voltooid met een minimale virus- eliminatie effectiviteit van 99.99% 
► Staphylococcus Aureus > Voltooid met een minimale bacterie- eliminatie effectiviteit van 99.99%  
► Escherichia Coli > Voltooid met een minimale bacterie- eliminatie effectiviteit van > 99.99% 
► Klebsiella Pneumoniae > Voltooid met een minimale bacterie- eliminatie effectiviteit van > 99.99% 
► Staphylococcus Albus > Voltooid met een minimale bacterie- eliminatie effectiviteit van > 99.99%  

Bij een eliminatie effectiviteit van > 99.99%, zijn er geen virus- en/of bacteriedeeltjes aangetroffen in de gezuiverde omgevingslucht.
Wanneer u benieuwd bent naar onze officiële testrapporten, dan kunnen wij deze op verzoek aan u tonen.

''Normale ventilatiesystemen bieden onvoldoende tot
geen bescherming tegen schadelijke aerosolen en virusdeeltjes''

Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) - Aerogene verspreiding van SARS-CoV-2 (COVID-19)

De geïntegreerde UV-C lamp

De AirExchange® luchtreinigingssystemen zijn uitgerust met een 253,7nm spectrum UV-C lamp. Deze UV-C lamp is gepositioneerd in het center van de 360° graden filtercombinatie en is het laatste en tevens het ‘dodelijkste’ beschermmiddel tegen virussen, bacteriën en schimmels.

De 254NM straling beschadigd de fotolytische (DNA) processen in de celkernen van de eventueel overgebleven micro-organismen, waardoor deze beschadigen en definitief afbreken.

Met behulp van deze UV-C technologie is het mogelijk om een eliminatie effectiviteit van >99.995% te behalen.

Doordachte VORTEX luchtstroming

Aerosolen, stofdeeltjes en verontreinigde luchtdeeltjes zijn zwaarder dan gereinigde luchtdeeltjes. De AirExchange® luchtreinigingssystemen maken gebruik van het unieke VORTEX principe, dat wij hebben ontwikkeld om een opwaartse luchtstroom te creëren. 

Zo worden de zwaardere deeltjes, die zich lager in de ruimte bevinden vanaf de onderzijde in het apparaat gezogen. De gefilterde luchtdeeltjes worden vervolgens aan de bovenzijde van het product in de omgeving uitgestoten.

Dankzij dit VORTEX principe wordt het luchtbereik vergroot en is het mogelijk om meerdere, aaneengesloten ruimtes effectief te zuiveren.

Bekijk ons assortiment